Home Staging – 1.

2010 novemberében megakadt a szemem pár lakáshirdetésen. Na nem azért, mert olyan jók voltak, hanem mert olyan fotókkal hirdették lakásukat az eladók, hogy nem is tudtam sírjak vagy nevessek. Teregető a szoba közepén, vagy csak a szekrénysor fotózása, kupis konyha stb. Bosszankodtam egy kört az ismerőseimnek, mígnem kitaláltam, hogy segíteni szeretnék azoknak, akik el szeretnék ugyan adni a lakásukat, sőt igencsak fontos lenne eladniuk, de nem tesznek eleget érte és nem értik miért nem választják őket. Miért nem jönnek a vevők csőstül megtekinteni, alkudozni….
Lakberendezőként mindig otthonok harmóniáját kellett kialakítanom, dekoratőrként pedig az eladáscentrikus gondolkodásmódot tanultam meg, s gyakoroltam… Volt egy pár elképzelésem, amikor is kiderült, hogy ismét feltaláltam a spanyolviaszt :) Az a fajta segítség, amit én kitaláltam, természetesen Amerikában már rég óta működött, sőt nálunk is ekkoriban kezdtek el ezzel foglalkozni mások is… Tehát kiderült nem újdonság, de ezzel bizony foglalkozni kell. Jól éreztem.

Tehát a lakások, házak felkészítése az eladásra maga a Home-staging. Én az előbbi, magyaros megközelítést jobban szeretem, s ezt is szoktam használni. Az ingatlan kreatív felkészítése az eladásra. Szerintem minden benne van. Első honlapjaim a „Lak-Randi” és az „Eladósorban” nevű volt ebben a témában. Miért? Hát mit is jelent ez a tevékenység? Hogy az eladónak segítsünk! Hogy az eladni kívánt lakásnál elhiggyék, hogy valóban eladósorba került és úgy is kell bánni vele! Minden jó tulajdonságát ki kell emelni, megmutatni a világnak, pontosan úgy, mint annak idején az elsőbálozó lányokat … Frizurát, új ruhát, fűzőt, gyöngysort rá …. s ha az előkészületek megtörténtek, jöhet az első bemutatkozás – a „Lak-Randi” – első randevú a lakással – azaz az első találkozás a vevővel :)
Itt már mindennek tökéletesnek kell lennie! Illatoknak, ízeknek, fénynek és pompának, de mindemellett otthonosságnak, A vevőnek ezt kell éreznie: itt szívesen élnék … szívesen ébrednék, zuhanyoznék, innám a gőzölgő kávémat, este elheverednék a pamlagon, és várnám a jótékony és biztonságos álmot…. el tudnám itt képzelni az életemet!

És nem mindenkinek lesz ez az érzése … de minél több embernek tudjuk megmutatni ezt a felkészített lakást, annál nagyobb esélye van annak, hogy hamar beleszeretnek.

Hogy hogyan érhetjük el azt, hogy minél többen megnézzék az eladni kívánt lakást? Elolvashatják a következő részben.