Rólam

Szekeres Vera vagyok a Praktikus látványfelelős – miért felel egy ilyen felelős?

Mindenért ami látszik :) Ami megjelenik valahol, valamilyen célból …

És miért vagyok praktikus ebben a témában? Mert megvan az a szerencsés hátterem, hogy huszonéve dolgozom dekoratőrként, tizenéve pedig lakberendezőként, mindig a látvány érdekében …

  • Így például praktikusan meg tudtam  tervezni egy komplett arculatot egy kávézónak, logóval, menükártyával, belső dizájnnal, külső dizájnnal, és ezek után kivitelezni is tudtam, illetve az építési munkákat irányítani.
  • Ugyanazon hölgynek később megterveztem a lakását, valamint praktikusan ismét én jutottam eszébe, amikor az esküvői meghívót és asztaldekorációt kellett megtervezni és elkészíteni.
  • Ha valakinek szüksége van lakásának eladásakor egy kis lakástuningra- akkor  e-bookom és tanácsadásom alapján ezt is örömmel megoldom.
  • Ha valakinek házszínezéskor tervekre van szüksége, akkor színtervezőként több megoldást is küldök a könnyebb választás érdekében
  • Németországba, Csehországba járok közben áruháznyitási dekorációkat készíteni, ahová praktikusan mindig tudok magammal vinni munkaerőt is, ha szükség van ügyes, okos, magyar lányokra-fiúkra. Ha megbíznak a német csoportok vezetésével praktikusan levezénylem a huszonezer négyzetméter feliratozását is.
  • Amikor a barátnőm akarja kiadni mindkét lakását, s közben költözik külföldre, akkor csomagolunk, eladás előtti fotózáshoz közben dekorálunk és fotózunk fél kézzel a siker érdekében :)
  • Mivel pedig imádom a szakmáimat, örömmel tanítom is a feltörekvő ifjúságot.

S hogy kik segítenek ebben? Lányaim, lakberendező, grafikus és dekoratőr kolléganőim, a VeDeko.com változóan állandó csapata.

Hol végeztem?
Először is az I. István Gimnázium matematika tagozatán – a logikus gondolkodást, a térlátást és a problémák megközelítésének sokszínűségét azt hiszem itt tanultam.
Ezután a Kirakatrendező és dekoratőr iskola következett, ahol ismét remek tanáraim voltak.
A Junior Art Center lakberendező iskolát azután kerestem meg, hogy egy 3 hónapos lakberendező tanfolyam után rájöttem, hogy én ezt a világot nagyon szeretem. Így a  legjobb iskolát kerestem, s meg is találtam :) Mózer Noémi vezetésével tanulhattam a szakmát, s kitűnővel végeztem :)

Munkáim:
– Az iskola elvégzése után először egy konyhastúdióban dolgoztam, majd a Sconto bútoráruház dekoratőre lettem. 3 áruház nyitásán és akcióin dolgoztam itthon. Azóta Magyarországról már kivonultak, de  Csehországba és Szlovákiába összesen 9 áruháznyitásra hívtak ki, ahová mindig egy-egy kolléganőmet is magammal vittem.
Szenzációs élmény 4-5ezer négyzetméternyi áruházat dekorálni! Színben, hangulatban szobákat és eladótereket tenni vonzóvá!
– 2007 óta Magyarországon 3 Bauhaus Áruház nyitási dekorációján dolgoztam, majd (2014. decemberéig) még 22 Németországi, Ausztriai, Csehországi, Szlovén, Horvát Bauhaus nyitáson , eleinte dekoratőrként, később Teamvezetőként.
– Mindeközben itthon lakások, családi házak, kávézó, virágbolt, mozgásstúdió, iroda készült a terveim alapján.
– Külső házszínterveket készítek az Ötletek építkezőknek oldallal együttműködve.
– Két iskolában tanítottam két évig lakberendezőket, egy évig dekoratőröket.
– Cégünk a VeDeko.com Kft. pedig egyre több dekorációs munkát tudhat magáénak.

A két szakmában szerzett tapasztalataim alapján tehát szívesen segítek neked!
Szeretném, ha jól éreznéd magad a Te Otthonodban! :) Akkor is, ha csak arra vagy kíváncsi hogy melyik színt válaszd a szobádhoz, vagy ötletelésre van szükséged, mert egyedül ötletelni unalmas :)