Tavaszi megújulás 4. – Használj szobatervező programot!

e5bcde7aea218c2fa70af2662288386aEgy kicsit nagyobb munka, de igen látványos eredményt érhetünk el vele – ez pedig a festés vagy tapétázás.
Mivel ez a sorozat nem a nagy felújításról szól, ezért most ezt a témát is a “kis festés, kis tapétázás” szókkal illetném :)
Nem kell ugyanis mindent felforgatni azért, hogy átszínezzük az életünk. A “mai” festékek már nem csöpögnek annyira, jól fednek, legfeljebb kétszer át kell kenni őket és a tapétázás is egyszerűbbé vált a vlies-tapéták megjelenésével.
A fenti képen egy festési praktikát látsz – szerintem szuper ötlet kis dobozos festéshez! (innen)
Ma nagy divat, hogy csak egy-egy falat színezünk. a többi marad semleges.  Így aztán ezt kihasználva- miért is ne foghatnánk neki mi is? 2-3 óra száradással együtt és kész az új hangulat!
Itt is bátran mondhatjuk, hogy mi baj lehet? legfeljebb visszafested fél év múlva :) bár nem hiszem, hogy akkorát tévednél vele :)
Két izgalmas programot hoztam most nektek, amivel kedvet kaphattok a festéshez és/vagy tapétázáshoz.
Az első remek játék, a polifarbe honlapján a színtervező:  http://platinummalfestek.hu/szintervezo/
Itt játszhatsz egy kicsit kész képeken, hogy milyen lenne különböző színekkel. Megnézheted, hogyan változik a látvány csak egy fal festésétől is, sőt saját képet is feltölthetsz és azon is kísérletezhetsz.
Én egy kész hálót választottam, nézd meg hogy változik a hangulata más színtől, vagy színárnyalattól is. (tipp: le szoktam takarni a másik képet, úgy még jobban látom a változást :) )
Platinum-szinterv_160304Platinum-szinterv_160304.-2jpg Platinum-szinterv_160304.-4jpgPlatinum-szinterv_160304.-5jpg   Platinum-szinterv_160304.-3jpg

Tapétával is megbolondítható a szoba, ezt pedig a Tapétacentrum honlapján gyakorolhatod a szobatervezővel. (kattints, próbáld ki!)
Itt is több szobatípus közül és több tapéta közül választhatsz…
mint én ezeken a képeken:
t2 t4 t3 t1

A tapétacentrum honlapján találtam egy kis tapétázási útmutatót is, mielőtt nekifogsz érdemes elolvasni.

S hogy melyik falat érdemes neked erre a változtatásra kiválasztanod? Menj végig a lakáson, és keress először 1-2 olyan falat, ami jó helyen van, pl. a kanapé mögött, vagy az étkező asztalnál, a háló ágya mögött, a gyerekszoba egyik fala, vagy az előszoba bal oldala :) ugye érted? szinte bármit – ami kicsit hangsúlyos, de nincs tele bútorral.

Természetesen az is lehet, hogy csak egy részt festesz le a falból, legközelebb erre is keresek neked inspiráló képeket!
Na és persze a bútorok festéssel, tapétázással való megbolondítása sem marad majd ki!
Figyeld a következő részeket is majd! :)

és ha még nem olvastad:
Tavaszi megújulás 1.
Tavaszi megújulás 2.
Tavaszi megújulás 3.

Szerintem mára ennyi infó elég, próbáld ki a programokat! Jó játszást! :)